MA/U Studio featured in norwegian magazine Nytt Rom, February 2017

MA/U Studio is very happy to be featured in this month Norwegian magazine Nytt Rom, February 2017. Read the summery of the MA/U Studio company and the interview with Executive Brand Director Mikal Harrsen.

  • mau-nytt rom_januar 2017_NY

EN PRESIS HOLDNING TIL MINIMALISME

MA/U Studio ble startet i 2012 av designerne Mikal Harrsen og Adam Hall. Deres usedvanlig stramme og delikate produkter har raskt fått et godt ry og fotfeste i så vel offentlige interiører som privat. MA/U Studio lager hyllesystemer, benker og bord med velkjente konstruksjonsteknikker som fremstår enkle og vanlige uten fuss, men nettopp dermed får usedvanlig karakter. Produktene har maksimal utnyttelse av materialene, enkle funksjoner og minimalistiske uttrykk. MA/U Studio er formsterkt og typisk new scandinavian design. Mikal Harrsen er autodidakt designer, som med base i København har drevet designvirksomhet i et par årtier. Læringen er oppnådd på familiens tegnestuer for arkitektur og interiørdesign, selvstændige studier og omfattende studier i klassisk tegning. Han har designet innenfor en rekke forskjellige områder; HI-FI, sanitetsutstyr, møbler, og home accessories for både danske og internationale virksomheder.

– Hvor kom ideen til hyllesystemene fra, og hvordan startet det hele? – Reolsystemet R.I.G. Modules blev designet efter et samarbejde med det danske gulvfirma Dinesen. Konstruktionen af stålprofiler blev i udgangspunktet tegnet som en struktur til at bære Dinesens Douglas-planker. Reolsystemet har siden udviklet sig til at kunne tilbyde løsninger til en bred vifte af anvendelser; garderober, retail-koncepter, kontorindretning, m.m. I øjeblikket er vi i gang med at introducere en række nye farver og materialer. Blandt andet et kontorlandskab som bliver en collage af forskellige metaller, overflader og træsorter.

– Si litt om brandets visjon. – Det store fokus i MA/U Studio er at udvikle R.I.G. Modules System, så det kan modsvare størstedelen af de behov mennesker i samtiden har i både store og små virksomheder såvel som i hjemmekontoret. Derudover er det at udvikle MA/U Studio til et brand, der har fokus på at designe og tilbyde funktionelt, tidløst og minimalistisk møbeldesign af høj kvalitet. Vi har høje kriterier omkring den originalitet og fornyelse vores designs skal have. Det er vigtigt, at MA/U Studios designs kommer med noget nyt og skiller sig væsentligt ud – at vores designs og møbler fortsat skal repræsentere den præcise holdning til, hvad en samtidig minimalisme betyder.

– Favorittdesigner (all time-all over the world)? – Vico Magistretti; blandt andet for Atollo-lampen og Vidun-bordet.

– Hvor er det inspirasjon å finne til ny form og nye produkter? – Som designer lever jeg i stor udstrækning gennem det visuelle! – men det er i høj grad i kunsten og arkitekturen, jeg finder inspiration. Et designobjekt er som et billede, der skal fremkaldes. Den kreative vision er indfanget gennem sanseindtryk og andre former for informationer. Designprocessen oplever jeg som det individuelle filter, som jeg anvender til at definere en fysisk form eller objektet for denne vision. I øvrigt bor jeg i byen, og er i højere grad omgivet af objekter, mennesker og arkitekturen end naturen. Det har bestemt en afgørende rolle for de strømme af kreative idéer, jeg arbejder med – i den forstand er det i høj grad arbejdet med- og omkring civilisationen, som optager mig. Bevægelsesmønstrene i det moderne arbejdsliv er i forandring – vi prøver at forstå, hvad forandringerne handler om og kommer til at stille nye krav til indretning. Det handler om at skabe levende, fleksible og inspirerende rammer, som kan facilitere de arbejds- og udviklingsprocesser, der gør sig gældende i dag.

maustudio.net